Kinoteka je serija članaka u kojima predstavljamo nekoliko vrhunskih video uradaka povezanih zajedničkom temom.

Prva asocijacija za surfanje su najčešće tropski krajevi, toplo more, palme i pješčane plaže. Pa iako je surfanje definitivno najugodnije na takvim mjestima i nastalo je na jednom takvom - na Havajima - surfati se itekako može i puno dalje od ekvatora. Dapače, takva mjesta mogu donijeti više zabave i manje gužve uz barem jednako kvalitetne valove. Danas predstavljamo tri takve destinacije ....


Island:

Surfanje sigurno nije prva stvar koja vam padne na pamet kada netko spomene ovaj sjevernoatlantski otok. Ali prekrasna, netaknuta priroda vjerojatno jest. A kada to spojimo s tisućama kilometara oceana oko Islanda dobijemo ne samo mjesto stvoreno za vrhunske valove, već i za pravu avanturu.


Škotska:

U britanskom coldwater brendu Finisterre su odlučili napraviti "odu" ovom načinu surfanja - punom hladnoće, vjetra i oštrih krajolika. Poetičnu naraciju legendarnog Charles Dancea (fanovi Game of Thronesa će prepoznati glas) prate vrhunska kinematografija i soundtrack - uz surfanje kao šlag na torti.


Kanada:

Netaknute obale Vancouver Islanda na Tihom oceanu, iako nepristupačne i hladne, su središte kanadskog surfanja. U ovom videu vidimo i zašto - savršeni valovi i netaknuta priroda (i debelo odijelo!) su dovoljan razlog za uskočiti u ledeno hladno more.